Docentschap en lespraktijk Marijke Diel

Na mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, begon ik in 2000 een eigen lespraktijk. Ik heb ook altijd lesgegeven bij andere organisaties, o.a. bij de Foto Academie in Amsterdam en momenteel bij de Volksuniversiteit.
Ik ga graag met mensen om. Ik vind het leuk om cursisten lesstof uit te leggen en manieren te verzinnen waarmee ik mensen kan inspireren en uitdagen.
Daarbij is het superleuk om mijn enthousiasme over fotografie te mogen delen.

Doel

Bij het lesgeven vind ik kennisoverdracht belangrijk. Dus dat de cursisten de technische kneepjes van het vak leren.
Aan de andere kant is techniek mijns inziens dienend aan het overbrengen van jouw boodschap. Daarom staat het stimuleren van de persoonlijke fotografische kwaliteiten van cursisten bij mij voorop. Dit doe ik o.a. door gezamenlijk foto’s te bekijken en te bespreken en tips te geven over hoe de cursist zijn of haar doel nog beter zou kunnen bereiken.

Verdieping

Ik verdiep me graag in het werk van andere fotografen en kunstenaars en ga dan ook graag naar musea. Nieuwe lessen maken vind ik fijn. Zo doe ik nieuwe kennis op over allerlei interessante zaken die ik doorgeef aan mijn cursisten.
In 2014 heb ik mijn 1e graads docentschap, de Bachelor in Fine Art in Design en Education behaald. Hierdoor heb ik nog meer verdieping en verbreding aan mijn docentschap toegevoegd.

Voor volwassenen, leerlingen en andere groepen

Ik geef les aan volwassenen en leerlingen, eigenlijk aan iedereen van 4 tot 104 jaar. Ook verzorg ik workshops aan diverse groepen, bijvoorbeeld bij bedrijven.

Fotografiecursussen en fotografieworkshops, nu ook filmen met de smartphone:

Zie mijn lesaanbod op: www.fotocursushaarlem.com en www.fotoworkshopamsterdam.nl

Fotografiedocent Marijke Diel