Reviews lespraktijk Marijke Diel

Mentorgroep:
Petra:
“Wat was het gisteren een vreselijk leuke en leerzame avond.
Het is super leuk, dat er dingen aan de orde komen waar ik me nog niet echt in verdiept heb. Fijn dat
je het in het echt kon laten zien. Tjonge, wat een werk heb je hier aan gehad! En de voorbeelden van
de foto`s bekijken en bespreken vond ik ook heel leerzaam. Echt een eye-opener! Dank je wel!”

Annemiek:
Ik heb veel van je geleerd de afgelopen jaren, dank daarvoor.
Het analyseren van foto’s vond ik erg zinvol. Het bespreken en analyseren van foto’s in de les, al dan niet gemaakt n.a.v. een opdracht, heeft me geholpen beter te leren kijken, ook naar mijn eigen werk.

Basiscursus Haarlem 2022:
Tessel (27
jr): Ik had al veel zelf uitgezocht over fotografie maar ik heb toch veel geleerd en genoten!
Marijke heeft individuele aandacht voor iedereen. We oefenen en krijgen meteen feedback. Ik heb, al met al, veel aan de cursus gehad!

Rianne (32 jr): Ik vind het een leuke mix van theorie en praktijk.  Marijke laat goede voorbeelden zien. Wat je leert, kun je meteen toepassen!

Robin (33 jr): Ook ik had al veel zelf uitgezocht over fotografie. Maar het blijkt goed te zijn om vanaf het begin te beginnen. Te leren hoe de camera  precies werkt. Als je dat begrijpt, welke instellingen doen wat en waar moet je op letten, dan kun je verder. Superfijn!

Judith (60 jr): Eindelijk snap ik die knoppen! Wat fijn dat Marijke alles zo begrijpelijk uitlegt! Ook gaat zij iedereen langs voor individuele aandacht en om te checken of je het begrijpt.  De praktijk vond ik ook heel leuk!

Fotoworkshop Haarlem Sterk met Beeld - maak mooie foto's
Janny ter Meer (imago)coach over de Workshop Sterk met Beeld:

‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden.’ Als liefhebber van tekst en voormalig redacteur heb ik de neiging tegen te sputteren. Woorden hebben ook kracht! Maar ja, hij is wel waar, zo bleek ook tijdens de workshop die Marijke Diel voor ViB (Vrouw in bedrijf) verzorgde.

Dat een goede profielfoto op LinkedIn belangrijk is, en dat je geen vakantiekiekje moet gebruiken, wist ik wel. Waar je nog meer op moet letten, legde Marijke haarfijn uit: Kijk de mensen aan, kijk niet weg. Let op de achtergrond: leidt hij niet af van jouw gezicht? Ze liet ons enkele voorbeelden zien van goede en verkeerde profielfoto’s. Heel leerzaam.

Foto’s bij een blog, ja, natuurlijk, doe ik. Dankzij Marijke weet ik welke vragen ik mezelf kan stellen: wat is het thema? Wat is de boodschap? Klopt dat met je tekst? Wat voor soort foto wil je, grappig of niet? Kunstzinnig of niet?

Al met al een leerzame workshop die mij als woordenliefhebber liet houden van beelden…

Janny ter Meer ‘maakt verlangens zichtbaar’

(imago)coach

www.jannytermeer.nl

FotocursusHaarlem.comEdu Spee over de Basiscursus en Vervolgcursus Fotografie:

De foto cursus bij Marijke kan ik zeker aanraden. Met veel plezier heb ik twee volledige cursussen gevolgd. Veel heb ik geleerd wat direct in de praktijk toe gepast kon worden. Tegenwoordig ben ik woonachtig in South Africa en het vast leggen van de Big 5 -Buffalo, Elephant, Leopard, Lion, and Rhino – is voor mij nog steeds een aangename wijze om de weekeinden door te brengen. Alles wat ik op het het gebied van fotografie bij hebt geleerd is begonnen met de vervolg opleiding bij Marijke.

Bij Fotogram in Amsterdam heb ik de basis van de fotografie geleerd maar de fijne kneepjes van het vak, het inzien van de techniek wordt op een simpele maar doeltreffende wijze door Marijke uit de doeken gedaan.

De praktijk oefeningen Sluitertijd en Diafragma zijn natuurlijk voor een groot gedeelte bij iedere fotocursus aanbieder gelijk maar vergeet niet dat de nabespreking en het inzichtelijk maken van de materie eigenlijk wel het meest belangrijke is.
Bij Marijke heb ik dat ervaren.

Als ik weer in de buurt zou wonen dan ga ik weer een vervolg cursus doen bij Marijke Diel Fotografie, waarom? Om de gemoedelijke maar ook professionele sfeer en de uitstekende opbouwende kritiek van de cursus leidster.

FotocursusHaarlem.com
Leo en Franciska Maarse over de Basiscursus Fotografie:

Zaterdag hebben wij samen met twee andere deelnemers de basiscursus fotografie gedaan bij Marijke. We vonden de persoonlijke aandacht van Marijke erg prettig. We kijken terug op een intensieve dag met een goede afwisseling van theorie en praktijk waar we geleerd hebben te spelen met diafragma, sluitertijd en filmgevoeligheid. Bij de oefening met het instellen van de sluitertijd hebben we met verschillende sluitertijden en met of zonder meetrekken Marijke op haar fiets gefotografeerd. De resultaten waren prachtig!

Ook de uitleg en oefeningen met het diafragma waren goed. De werking van de camera werd beeldend uitgelegd met behulp van een  ‘antieke’ analoge spiegelreflexcamera . Behalve over de technische vaardigheden leerden we ook veel over de compositie van foto’s aan de hand van foto’s van bekende fotografen.

Al met al is de basiscursus fotografie van Marijke een aanrader!

Franciska en Leo Maarse


Manal Belamlih-Bourahma over de Basiscursus Fotografie:

Beste Marijke,

Ik wil je nog bedanken voor de intensieve fotocursus die ik bij jou heb gevolgd, Ik heb er erg veel aan gehad en was de moeite waard.
De manier hoe je alles duidelijk had uitgelegd was super. Ik kon het makkelijk onthouden.
En je was erg creatief in de praktijk opdrachten dat was mijn favoriet.
Wellicht tot een volgende keer!

Fotografiedocent Marijke Diel