Wat ik doe

Ik ben in 1995 afgestudeerd aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten, afdeling Fotografische Vormgeving te Den Haag met mijn project ‘Carrierevrouwen en Toiletjuffrouwen’. Sindsdien heb ik gewerkt voor bladen als Viva, Libelle, Quote en voor diverse bedrijven.

Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie. Ik laat me graag inspireren door mijn modellen zelf, door hun verhalen, situatie, belevenissen en/of hun omgeving.
Behalve in portretfotografie ben ik ook thuis in reportage, landschap en stillevens.

Hoe ik het doe

Bij opdrachten houd ik sterk rekening met het doel van de opdracht. Dit is bepalend voor de foto in meerdere opzichten, zoals uitstraling, kleding, sfeer, formeel, informeel, setting etc etc
In een gesprek wordt dit doorgenomen en maak ik de offerte.
Bij portretfotografie werk ik altijd samen met het model. Dit betekent dat ik tijd maak voor persoonlijk contact, of, wanneer die tijd niet mogelijk is, dat ik me verdiep in de persoon in kwestie. Want het persoonlijke in een foto maakt de uitstraling uniek. Mijn visie is, of het nu een opdracht of vrij werk betreft: een persoonlijke, want eigen uitstraling,  zal mensen raken.

Docent, mentor en coach

Sinds 2000 heb ik een eigen lespraktijk en gaf ik ook les bij o.a. Fotogram en de Foto Academie in Amsterdam.  Ik ga graag met mensen om en ik vind lesgeven verrijkend. Natuurlijk zal ik cursisten zoveel mogelijk de technische kneepjes van het vak leren, maar ontwikkeling van persoonlijke fotografische kwaliteiten staat bij mij voorop.
In 2014 heb ik mijn 1e graads docentschap, de Bachelor in Fine Art in Design en Education behaald. Hierdoor heb ik nog meer verdieping en verbreding aan mijn docentschap toegevoegd. Meer info zie www.fotocursushaarlem.com en www.fotoworkshopamsterdam.nl

Inmiddels hebben zich cursisten aangediend die graag coaching van mij ontvangen en deelnemen aan de mentorgroep.

Portret fotografie

Graag maak ik portretfoto’s, of dat nu voor een opdracht is of voor “vrij werk”. Vaak laat ik mij inspireren door de omgeving van de “modellen” in kwestie, maar soms is het uiterlijk of de uitstraling een persoon al boeiend genoeg.

Landschaps fotografie

Ik verkeer graag in de natuur en ik verwonder me over wat ik daar aantref. Dit probeer ik te vangen in enkele of samengestelde foto’s die weergeven hoe ik de omgeving ervaar.